Dekorasyon Tavsiyeleri No1 : Orta Sehpa Nasıl Düzenlenir ?

Gün boyunca salonumuzun , oturma grubumuzun tam ortasında yer alan orta sehpalar , mekan dekorasyonunun önemli bir parçası. Üstünde kumanda,cep telefonu,kitap,bardak altlığı vb. şeyleri barındıran orta sehpalarımızı nasıl daha dekoratif ve kullanışlı hale getiririz ? 




Daha dekoratif bir hale getirmenin en kolay yollarından biri "TEPSİ" kullanmaktır. Mekanınıza uygun renk,malzeme ve dokuda bir tepsi daha düzenli olmanızı sağlayacaktır. Kullanacağınız tepsinin içine kumandalarınızı ,telefonunuzu, herhangi küçük bir dekorasyon objenizi hatta kitaplarınızı koyarak daha düzenli bir görünüm sağlamış olursunuz. Tepsinin size sağlayacağı diğer bir yarar ise sehpanızı kullanmak istediğiniz zaman sadece tepsiyi kaldırarak tüm malzemelerinizi sehpadan tek seferde kaldırmış olacaksınız. 








Sehpanıza yerleştireceğiniz kitaplar dekoratif amaçla kullanılacağı zaman boy sıralamasına göre ,üst üste durmalıdır. Kitapseverler buna biraz kızabilir ama kitaplar artık oldukça dekoratif amaçlarla da kullanılmaktadır. Evinizin renklerine uygun kitaplar dekorasyonda güzel bir bütünlük sağlayacaktır çünkü renk bütünlüğü her zaman göze hoş gelir.




Kolayca kaldırıp bir anda masada boş yer açan "TEPSİ"  fikri hoşunuza gitmediyse aşağıdaki videoyu izleyebilir ya da tepsi yerine yüksekliği az olan sandık ve kutulardan faydalanabilirsiniz. Kalabalık objeleri kapaklı kutular ile kamufle etmek daha düzenli bir görünüm sağlayabilir. 





Ahmet Rüstem Ekici
İç Mimar , Dekor ve TV Set Tasarımcısı

http://ahmetrustem.blogspot.com.tr/

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya