Bir Mekan Dekorasyonu Hikayesi - Dolapdere'de Apart Otel

Taksim - Dolapdere bölgesi yeni açılan apart oteller ile kendiliğinden kentsel dönüşüm kapsamına girdi. Her sokağa açılan apart oteller çevrenin değişmesini sağlıyor ve çevre insanına iş kapısı açıyor. 

Dolapdere bölgesi oldukça multi-kültürel bir yapıya sahip. Her renk, her kültürden insana burada kolaylıkla rastlayabiliyorsunuz. Bu apartların açılmasıyla etrafa birde birbirinden renkli turistler eklenince ortaya güzel bir görüntü çıkıyor. O kadar ilginç bir yer ki ; sokakta yürürken evcilleşmiş ve bir köpekten farkı olmayan koyun görebilirsiniz. 

   Dolapdere'nin maskotu Cennet 


İşletmesinden , iç mimari projesine kısaca herşeyine katkıda bulunduğum 10 odalı apart otelimizin ismi ortaklık sebeplerinden Almond Hill olunca renk skalası,doku ve yaratacağı genel atmosfer olarak badem çiçeklerine göndermelerde bulunmak istedik. 

Seçtiğimiz renklere en yakın kumaş örnekleri 


Genel olarak renklerimizi netleştirdikten sonraki aşamamız proje çizimine uygun tasarımları imal etmek , seçmek oldu. Bu konuda Dolapdere inanılmaz olanakları olan bir bölge. Özellikle İstanbul'da kolay kolay bulamayacağınız mobilyaların çoğu bu bölgedeki ustaların ellerinden çıkıyor. Özellikle dekorasyon için ikinci el eşyalarcılarda  inanılmaz güzel el oyması ayna çerçeveleri mevcut. 



Aydınlatma elemanlarımız için Şişhane'de her zaman çalıştığımız atölyeleri tercih ettik. 



Renk skalamıza ve lobide yaratmak istediğimiz havaya en uygun mobilyaları yine Dolapdere'den bulduk. Çoğu masif ve el oyması olan ahşap seçkilerimiz mekana inanılmaz sıcak bir hava veriyor. 




Ön cephemizin Kuzey ,arka cephemiz Güney cephe olması renk dağılımında önemli rol oynadı . Bu yüzden ön odalarımızı daha aydınlık renklerle dekore ettik , arka odalarımızın dekorasyonunda daha koyu renklerden faydalandık. 


Bina çapından kaynaklanan eğimi kamufle etmek için yatak başını yüksek tutarak ve perdeyi yan duvarda devam ettirerek dramatik bir görüntü oluşturduk. 






Ön odalarda sarı ve yeşil arası renk tonlarını tercih ettik. Arka odalarda ise kahverengi,bordo ve pembeler ... Renklerin coşkusu kot farkı olan odalardaki dezavantajı tamamen ortadan kaldırıyor. 



Bina lobisinde özel olarak tasarladığımız Aslan motifli el oyması aynayı kullanarak daha masalsı bir alan oluşturduk . Odalarda ve koridorlarda bahar renklerine gönderme olması için kuş figürlü görsellerden yararlandık 








Çok bütçesi olmayan bu iş oldukça güzel sonuçlar verdi. Booking sitesinde otel puanımız 9.5 olduğu gibi , yorumların çoğu dekorasyonun rahatlatıcılığı ile alakalı. Sizlerde doğru renk tonları ve dokuları seçerek , karmaşadan daha uzak , daha rahatlatıcı mekanlar oluşturabilirsiniz. İnternette ve akıllı telefonlarda doğru renk kombinasyonlarını bilimsel metodlarla olarak oluşturan bir çok uygulama mevcut. Bu ugulamalardan faydalanarak ana ve ara renkleri doğru biçimde bir arada kullanabilirsiniz. 

Ahmet Rüstem Ekici
AreSETS & AreDEKO İç Mimarlık , TV Set Tasarımı ve Dekor Tasarımı






Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya