Ekranlardan KIRMIZI Çıkarılırsa Ne Olur?

Hayat için KIRMIZI Lazım!



Avrupa'nın en düşük "Kan Bağışı" oranına sahip Romanya medya aracılığı ile harika bir kampanyaya imza atarak süper sonuçlar elde ediyor. 

Televizyon,Medya sektörüne hizmet eden biri olarak en kısa zamanda ülkemizde de bu denli duyarlı bir kampanyanın başlamasını çok isterim. Kan bağışı haberinin yayılması için en çok kullandığımız araçlardan biri olan sosyal medya ile daha da güçlenen bu kampanya sayesinde sadece 6 haftada kan bağışı oranında %80 artış oluyor. 

Romanya'da akşam saatlerinde yayına giren "Observator" isimli program desteği ile başlayan ve yayılan kampanya şu şekilde dikkat çekiyor; yayın sırasında kullanılan RGB (red,green,blue) renk kanallarından kırmızı kapatılarak kanın önemine vurgu yapılıyor ve ekran yeşile dönüyor. İnsanlarda sosyal medyada fotoğraflarının rengini değiştirerek bu kampanyaya destek oluyor ve farkındalık yaratıyorlar. 





Kırmızı ile ilgili bir diğer yararlı kampanya ise HIV 'e hastalığının önlenmesine destek, hastalara yardımcı olmak için Apple,i-Tunes ile bir çok uygulamanın kırmızı olması ile geldi. 




Ahmet Rüstem Ekici


Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya