Resmiyet

RESMİYET



Hayatımızı kurgulayan kuralların başında gelen törenler ve sınır belirleyen, resmi olma durumu yaşantımız boyunca birkaç kez karşımıza çıkar. «Davet»,«Davetiye» ile topluma duyuran bu belgelenmiş olaylar zinciri başka bir boyuta geçişin ilk adımlarıdır. Sünnet olmadan erkek, nişan olmadan düğüne aday, düğün olmadan karı-koca olunamayan belge bağımlısı toplumlarda, normal olarak değerlendirilen her durumda ailenin desteği ve varlığını sorgulayan bir seri «Resmiyet».



Doğuştan gelen genetik özelliklerin etiketlenmesi, renklenmesi, kodlanması ile AİLE hayatına giren yeni bireyin ömür boyu karşısına çıkacak 3 davetli aşamada var olan AİLE’nin, olağan bir durum karşısında felakete dönüşen RED, normal dışı algılanan bir durumda yok olması ile alakalı bir çalışma.

Seri; DAVETİYElerin hayatımıza ŞABLON olarak girmesi, yazmadığımız, kurmadığımız ŞABLON cümlelerin NORMAL bireyler için NORMAL algılanırken, ANORMAL bir duruma yakıştırılmama durumu.






lgbt artist in islamic country





CANIM-CANIMIZ gibi samimi bir kelimenin GERÇEKLİK ile yok oluşunun toplumsal ve ailevi sorgusu. ERKEK olma durumları ve her jenerasyon farklılaşan eşcinsel bireyin var olma durumları.

Hazır malzeme kullanılarak oluşmuş seri 4 adet yapışkan folyolu fotoğraf albümü ve içerisinde her normal anı gibi saklanılan davetiyelerden oluşuyor. Suluboya ve kolaj çalışmalar ile görünen, görünmeyen olaylar ile kurgusunun sunumu ile tamamlanırken, 2 erkek isminin  yuva kurma gereksinimi ve toplumsal yalnızlıklarını ele alırken, şablon ve duygusal cümlenin neden itici olarak algılandığını sorguluyor!



LGBT temalı sanat çalışmam 2016 İstanbul Onur Haftası kapsamında Nerdeen Nereye sergisinde 20-26 Haziran tarihleri sergilenecektir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya