Sergi İncelemeleri No:82 Pera Müzesi - Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Yapıtlar

KARŞILAŞMALAR

Ayça Karaağaç- Özdüzenleme

Yaz aylarının bitmesi ile yeni sergiler bir bir açılarak sanat sezonu hareketlendirmeye başladı. Pera Müzesi iki yeni sergisini ile Eylül başında izleyicilerine sundu. Kuruluşundan bu yana genç sanatçılara desteği ile bilinen Pera Müzesi, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni konuk ederek öğrencilerin çalışmalarını daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor. 

Öğrenciler ve mezunların çalışmalarından oluşan ve fakültenin karakteristik özelliklerini taşıyan sergiyi İstanbullu sanatseverler ile buluşturmaktan mutluluk duyduğunu belirten Pera Müzesi, Akdeniz'e olan bağlarını kurdukları Suna-İnan Kıraç  Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü (AKMED) ve Kaleiçi Müzesi ardından 2015 yılında açılan Antalya Kültür Sanat'ın kuruluşu ile desteklediklerini belirtiyor.

Sergi küratörü Ebru Nalan Sülün serginin Antalya'nın dokusu ve sahip olduğu kültürel altyapısına dair referanslar içerdiğini, 1999 yılından bugüne sahip olduğu sanatçı adayları ve yeni mezun öğrencilerinin çalışmalarını kapsadığını belirtiyor. Ana odağın bir tema yerine yıllar içerisinde fakültede verilen ve geliştirilen eğitim sürecindeki yöntemlere odaklandığını sergide resim,grafik,heykel,seramik,fotoğraf gibi bir çok disiplinden çalışmaları görmek mümkün. 

62 genç sanatçının 70'e yakın eserinden oluşan sergi, farklı çalışmaları ile üniversitenin çok yönlü yapısını yansıtıyor. 

Sevhan Kaynar/ İsimsiz


Güzel sanatlar fakülteleri üniversitelerin en farklı bölümleridir. Diğer tüm bölümlerde sizlere öğretilen bilgileri alır, kurgulanması ve uygulanması nasıl gerekiyor ise o şekilde uyarlarsınız ve derslerden notlarınızı bile bu şekilde alabilirsiniz. Güzel sanatlar öğrencileri profilleri en farklı öğrencilerdir. ÖSS gibi sınavlara ek YETENEK sınavı onları diğer bölümlerin öğrencilerinden ayrıştıran yegane özelliktir. Diğer bölüm öğrencileri kitaplar ile üniversite çevresinde yürürken bir güzel sanatlar öğrencisinin elinde hayata dair herhangi bir objeyi, malzemeyi görebilirsiniz. Öğrendiklerini üretime yorumlayarak aktaran bu bireylerden biri olduğum için keyifle geçen 'Güzel Sanatlar Fakültesi' yıllarımı hep keyifle hatırlarım ve çalışmaları bu sergide yer alan öğrenci ve mezunların heyecanına ortak olmam sergiyi benim için daha heyecanlı hale getiriyor. 

Sergi her ne kadar temasız olsa da şu alt başlıklara ayrılarak oluşuyor;

BEDENİN DÖNÜŞÜMÜ 
SOYUTLAMA 
KAVRAMSAL YAKLAŞIMLAR
DİJİTAL EVREN / REKLAM
BELGESEL  

İzleyici olarak bu başlıklar altında çalışmaları yorumlamak sergilenen çalışmalar ile bağınızı kuvvetlendirebilir. 

            Dilek Dadaylı Paktaş Göreli isimli çalışması önünde 



Onur Fırat Fen / Kof Serisi 2





Karşılaşmalar sergisi, 16 Ekim 2016 tarihine kadar Pera Müzesinde ziyaret edilebilir. 
Pera Müzesi Salı’dan Cumartesi’ye 10:00-19:00 saatleri arasında, Pazar günleri ise 12:00- 18:00 saatleri arasında gezilebilir. Müzede Cuma günleri hem uzun hem de ücretsiz! “Uzun Cuma”larda müze 18:00 – 22:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. Çarşamba günleri ise “Genç Çarşamba”. “Genç Çarşamba” günleri tüm öğrenciler müzeyi ücretsiz ziyaret edebilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya