“Perşembe Araştırmaları”




“Perşembe Araştırmaları”  20-22 Nisan Tarihlerinde Ersa Istanbul Core Ideas Showroom’da.





Mimarlık-sanat-üretim arakesitinde tasarım araştırmalarına odaklanan Atölye Mil tarafından Ersa sponsorluğunda düzenlenen “Perşembe Araştırmaları” serisinin dördüncü etkinliği “Mekansal Algı Deformasyonu: Analog Fotoğraf ve Dijital Manipülasyon”, 20-22 Nisan tarihlerinde Ersa’nın İstanbul showroom binasında gerçekleşecek.

Mimarlık, tasarım öğrencileri ve genç profesyonellere yeni bakış açıları kazandıracak platformların oluşması ve yaygınlaşması adına fikir ve yaratıma verdiği destekle Ersa’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen “Perşembe Araştırmaları” serisinin dördüncü etkinliği bu hafta 20 Nisan Perşembe ve 22 Nisan Cumartesi günü Ersa’nın İstanbul showroom binasında gerçekleşecek. Türkiye Mimarlık Yıllığı 2016 listesinde yer alan ŞANALarc imzalı ERSA Ideas House, bir showroom olmanın ötesinde; geçici sergilemeler, tasarım sohbetleri ve buluşmalar için pek çok mekânsal karşılığı içinde barındırıyor.



Mimar Oğuzhan Abdik yürütücülüğünde gerçekleştirilecek “Mekansal Algı Deformasyonu: Analog Fotoğraf ve Dijital Manipülasyon” etkinliği kapsamında, katılımcılar ERSA Ideas House’da kısa bir sunum ve keşif turundan sonra mekânın analog fotoğraflarını çekecek. 22 Nisan Cumartesi günü atölyenin ikinci aşamasında çekilen fotoğrafların dijital manipülasyonu üzerine çalışmalar gerçekleştirilecek. Mekân algısı ve bu algının ifade edilme biçimleri üzerine kısa ve eğlenceli bir üretim sürecinin hedeflendiği etkinlikte mekâna dair kazanılan algısal haritayı, fotoğraf yoluyla görselleştirmek ve ardından aynı kişisellikle manipüle etmek amaçlanıyor.



Farklı açılar ve tekniklerle çekilmiş fotoğraflara, kişisel müdahaleler ve sunum teknikleri ekleyecek olan katılımcılar sezgisel olarak algıladıkları bazı mekânsal etkileri de bu atölye sayesinde keşfetme şansı bulacak. Atölye sonucunda elde edilecek son ürünler 30 Mart – 18 Mayıs tarihleri arasında “Perşembe Araştırmaları” etkinlik serisi kapsamında üretilen tüm çıktılarla birlikte TAK Kadıköy’de sergilenecek.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya