''DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'18''


EGE BÖLGESİ GÖRSEL VE PLASTİK SANATLAR DERNEĞİ
''DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'18''
ULUSLARARASI KATILIMLI DİSİPLİNLER ARASI KARMA SERGİ
06-28 NİSAN 2018

          2011 yılında Meksika’nın Guadalajara kentinde yapılan UNESCO A.I.A.P/17. Dünya Sanat Dernekleri Genel Kurulu’nda Türkiye’yi temsil eden UPSD (Uluslararsı Plastik Sanatlar Derneği)’nin önerisiyle, Leonardo da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan, ‘‘Dünya Sanat Günü’’ olarak ilan edilmiş ve ilk olarak 2012 yılında ülkemizde de kutlanmaya başlanmıştır.
          Ege Bölgesi Görsel ve Plastik Sanatlar Derneği olarak, Dünya Sanat Günü dolayısıyla bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz 06-28 Nisan 2018 tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde, İzmir Büyük Şehir Belediyesi'nin katkılarıyla, Serdar Yörük küratörlüğünde, 107 sanatçının katılımıyla gerçekleşecek resim, heykel, fotoğraf, seramik, tekstil, enstalasyon, video vb. 150'den fazla eserden oluşan seçkimizi sanat severlerle paylaşmaktan gurur duyarız.
          Bu yıl sergimizde İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Uşak, Muğla, Mersin, Sakarya, Eskişehir, Konya, Kayseri, Gaziantep, Antalya, Ordu, Hakkari, Bolu gibi illerimizde üretim yapan, ayrıca Japonya, Rusya, Azerbaycan, Mısır, Kosta Rika, İrlanda, Litvanya, Belçika, Almanya,  ve İranlı usta, akademisyen ve genç sanatçıların eserlerine yer verilecektir.  Sanatın farklı disiplinlerinden üretim yapan, alanlarında yetkin sanatçıların oluşturduğu disiplinlerarası karma sergimize tüm sanat severleri bekliyoruz.
Saygılarımla.
Sergi küratörü Serdar YÖRÜK

ahmet rüstem ekici


İLETİŞİM
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi
Mithatpaşa Caddesi No: 1087  Güzelyalı / İZMİR
İnternet Sitesi www.aassm.org.tr
Halkla İlişkiler: 0 (232) 293 38 18 - 19 - 20
E-posta: iletisim@aassm.org.tr

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya